محبوبیت خودروهای الکتریکی در حال افزایش است و بسیاری از تولید کنندگان به کمک پرینتر های سه بعدی به فرایند طراحی و توسعه خود سرعت می بخشند. بدون وجود یک موتور احتراق درونی امکان ساخت خودرو با ظاهری متفاوت از خودروهای معمولی وجود دارد. خودروهای الکتریکی می توانند بسیار جمع و جورتر و کوچکتر باشند. ساخت افزایشی نقش مهمی در سرعت بخشیدن به فرایند توسعه و طراحی خودرو های الکتریکی دارد. با اینکه این خودرو ها هنوز در دسترس عموم قرار نگرفته اند ولی مطمئنا با همین هدف پیش میروند.

  • XEV ، شرکت طراحی مستقر در هنگ کنگ، در حال توسعه خودرو های الکتریکی کوچک است و در پروژه اخیرش، LSEV ، با شرکت پرینت سه بعدی Polymaker مستقر در شانگهای همکاری داشته است.

به لطف تکنولوژی چاپ سه بعدی، هزینه پروژه LSEV تنها ۷۵۰۰ دلار شد. بجز تایر ها، پنجره ها و صندلی ها بقیه اجزا ماشین با پرینتر سه بعدی چاپ شدند. هزینه ها به علت عدم نیاز به تجهیزات و خطوط مونتاژ کاهش پیدا کردند. همچنین استفاده از این فناوری وزن کم خودرو را تضمین میکند.

با این وجود مدت زمانی طول میکشد که تولید خودرو برقی با چاپگر سه بعدی فرایندی عادی شود. علیرغم تمام نکات مثبت، نقطه ضعف بزرگ چاپ سه بعدی این است که برای تولید انبوه یک محصول گزینه مناسبی نیست.

  • یکی از شرکت های تامین کننده صنعت خودرو، شرکت هندی سازنده پرینت سه بعدی، زیر مجموعه ای از Zero Technologies است. این شرکت ادعا میکند که پرینتر های سه بعدی باعث کاهش هزینه ها، افزایش سرعت طراحی و تولید می شود.

توضیح تاثیر پرینترهای سه بعدی در توسعه خودرو های الکتریکی از زبان Swapnil Sansare مدیرعامل و بنیانگذار شرکت:

Swapnil Sansare

” خودرو های الکتریکی (EV) در مقایسه با خودروهای احتراق داخلی (ICE) نیاز به بدنه متفاوتی دارند. خودرو های الکتریکی سیستم انتقال قدرت پیچیده ای ندارند، سبک ترند، قطعات ، نویز و لرزش کمتری دارند. با توجه به این ها، چاپگر های سه بعدی نقشی اساسی در توسعه خودرو های الکتریکی در روز های پیش رو خواهند داشت.

تسریع طراحی خودرو های برقی با کمک تکنولوژی سه بعدی

به اعتقاد Sansare، تمام قطعات مورد نیاز خودرو ها لیست شده و آن طور که لازم است ساده سازی می شوند. بنابر این وزن کلی خودروهای الکتریکی و در نتیجه هزینه ها، کاهش می یابد، همچنین زمان کمتری برای فرایند مونتاژ مورد نیاز است.

در حال حاظر صنعت خودرو بزرگترین مصرف کننده پرینتر های سه بعدی است که به طور عمده برای نمونه سازی و پروتوتایپینگ استفاده می شود.

  • یک نمونه دیگر از خودروی چاپ شده توسط پرینتر سه بعدی Nanyang Venture 8 است.

این خودرو توسط دانشجویان دانشگاه فنی نانیانگ تولید شده است. بدنه این خودرو از ABS چاپ شده به شکل لانه زنبوری ساخته شده تا استحکام آن را افزایش دهد.

این خودرو برای فروش نیست، اما اگر بود، استفاده از قطعات چاپی به این معنی است که هر مشتری میتواند هر قطعه از خودروی خود را به صورت سفارشی تنظیم کند.

منبع: all3dp