(برای مطالعه قسمت اول اینجا کلیک کنید)

(برای مطالعه قسمت دوم اینجا کلیک کنید)

برای تهیه عکس های بهتر، این نکات را رعایت کنید:

  • جسم مورد نظر را در جایی قرار دهید که بتوانید به راحتی بچرخانید و تمام زوایا را ثبت کنید.
  • مطمئن باشید که از تمام زوایا، از بالا تا پایین و از راست تا چپ جسم عکس بگیرید.
  • حداقل حدود ۳۰ تا ۴۰ عکس بگیرید تا در مدل نهایی جزئیات خوبی داشته باشد.
  • برای بهبود فرایند های نرم افزاری، تعدادی کاغذ چسب دار یا روزنامه بر نقاط مختلف جسم بچسبانید تا نرم افزار به عنوان تارگت استفاده کند. این کار باعث میشود سطح جسم راحت تر تشخیص داده شود.
  • از تغییرات نور، حرکت و تغییر فوکوس تاحد امکان خود داری کنید.
  • برای استفاده از حداکثر پتانسیل دوربین خود، با فرمت Raw عکس بگیرید.
  • از لنزی استفاده کنید که کمترین اعوجاج تصویر را ایجاد کند. (بین ۳۰ تا mm 60)
  • دیافراگم دوربین را کم کنید. (بین ۸ تا ۱۶)
  • از کمترین ISO ممکن استفاده کنید (بین ۱۰۰ تا ۲۰۰)

 

انتخاب نرم افزار فتوگرامتری برای تهیه فایل سه بعدی:

Autodesk 123D Catch

۱۲۳D catch یک برنامه از سری برنامه های Autodesk است که به شما اجازه میدهد تنها با تلفن هوشمند یا کامپیوتر شخصی خود، عکس ها را به مدل سه بعدی تبدیل کنید. این برنامه رایگان است و میتوانید در کانال یوتوب ۱۲۳D catch ویدئو های آموزشی این برنامه را پیدا کنید. با کمک این ویدئو ها میتوانید تصاویر خود را بهبود ببخشید و با اولین تلاش به نتیجه برسید.

Agisoft Photoscan

Photoscan هم یک برنامه کامپیوتری است که میتواند جایگزین مناسبی باشد. لایسنس این برنامه برای کاربران شخصی رایگان است و برای حرفه ای ها ۱۷۹ دلار هزینه دارد. برای اینکه برنامه درست کار کند لازم است سیستم مورد استفاده شما مشخصات فنی خاصی داشته باشد(برای مثال رم بیشتر از ۲۵۶ GB). اما زمانی که تعداد زیادی فایل را آپلود میکنید نتایج می تواند چشمگیر باشد. برای مثال، این نرم افزار برای مدلسازی ساختمان یک دانشکده با ۵۰۰۰ عکس استفاده شده است. این نرم افزار به نسبت نرم افزار Autodesk کمتر در دسترس است و بیشتر توسط کاربران با تجربه استفاده می شود.

Context Capture (Acute 3D)

این نرم افزار هم مانند برنامه Photoscan برنامه ای نسبتا پیچیده و حرفه ای است که توسط Bentley system معرفی شده. این نرم افزار نتایج خارق العاده ای ارائه می دهد و جزو نرم افزار های پیشرو در این زمینه است.

Reality Capture

Reality Capture یک نرم افزار خالص فتوگرامتری است و هیچ کدام از ویژگی های اسکن لیزری را شامل نمی شود. این نرم افزار رابط کاربری خوبی دارد و کار کردن با آن بسیار آسان است. سرعت و کیفیت از ویژگی های اصلی است که به شما اجازه میدهد با فرمت های مختلف کار کنید.

اسکن سه بعدی بدون اسکنر

راه های دیگر تبدیل جسم به مدل سه بعدی:

بهترین راه برای ثبت شکل خارجی یک جسم و تبدیل آن به یک مدل سه بعدی، اسکن سه بعدی است. این مقاله برای کسانی نوشته شده که خودشان اسکنر سه بعدی ندارند. اما، ایا میدانستید که میتوانید با تلفن هوشمند خود یک اسکنر سه بعدی تهیه کنید؟ اسکن سه بعدی روشی ساده برای تهیه مدل CAD است.

 

بعد از تهیه فایل سه بعدی چه باید کرد؟

آخرین مرحله قبل از پرینت سه بعدی، بهینه سازی فایل است. در بسیاری از مواقع مدل سه بعدی شما ممکن است قابلیت پرینت شدن نداشته باشد. شما باید مدل خود را با نرم افزاری به جز نرم افزاری هایی که در بالا نام برده شده بهبود ببخشید. بعضی از نرم افزار های سه بعدی مانند MeshLab ابزارهایی مخصوص این مرحله ارائه می دهند. شما قادر خواهید بود اندازه و دقت نهایی مدل خود را با تغییر مش ها تغییر دهید. سپس، باید فرمت فایل خروجی خود را انتخاب کنید مانند،۳DS, OBJ, C4D, DAE, STL. استفاده از فرمت STL برای پرینت سه بعدی بسیار رایج است. مرحله آخر، انتخاب مواد برای پرینت سه بعدی است.

 

منبع: sculpteo