در ادامه‌ی این نوشته خواهیم دید که چگونه دنیای پرینت سه بعدی و اینترنت اشیاء با هدف توسعه‌ی پایدار به هم مرتبط می‌شوند. پرینت سه بعدی پایدار با استفاده از مواد سلولزی موضوعی است که دانشگاه سایمون فریزر با همکاری دانشگاهی از سوئیس در حال مطالعه بر روی آن هستند.

دنیای انقلاب صنعتی چهارم، تنها به پرینت سه بعدی و ساخت افزایشی محدود نمی‌شود. اینترنت اشیاء و یا IoT) Internet of Things) هم یکی دیگر از بازیگران انقلاب صنعتی چهارم است. به زبان ساده اینترنت اشیاء همه‌ی ابزارها را به وب متصل می‌کند تا بتواند انواع و اقسام اطلاعات را از آن وسیله بفرستد و همینطور دریافت کند. با این وجود، ابزارها برای اتصال به اینترنت اشیاء نیاز به قطعات الکترونیکی خاصی دارند که همین قطعات الکترونیکی می‌توانند برای محیط زیست و توسعه‌ی پایدار مضر باشند.

پرینت سه بعدی پایدار

خوشبختانه، دانشگاه سایمون فریزر(SFU) و همکار سوئیسی آن رمز استفاده از مواد سلولزی را برای پرینت سه بعدی پایدار و در نتیجه تولید و توسعه‌ی پایدار پیدا کردند. نتایج این پژوهش این پتانسیل را دارد که تخریب ناشی از ساخت و دورریز قطعات الکترونیکی را با پرینت سه بعدی پایدار از بین ببرد.
مواد سلولزی که در پرینت سه بعدی پایدار استفاده می‌شوند از چوب تهیه می‌شوند و می‌توانند جایگزین قطعات پلاستیکی و پلیمری موجود در مدارهای الکترونیکی و متعلقات آن شوند.
پروفسور وو سو(Woo Soo) سرپرست این تیم پژوهشی است که با همکاری لابراتوار فدرال علوم مواد سوییس در حال کار بر روی دو پروژه هستند که یکی از آن‌ها توسعه‌ی مواد سلولزی زیست-سازگار است.
پروژه پرینت سه بعدی پایدار با مواد سلولزی زمانی شهرت بیشتری پیدا کرد که بر روی صفحه‌ی اول نشریه‌ی علمی Advanced Electronic Material چاپ شد. هرچند که پرینت سه بعدی مواد سلولزی امری جدید نیست، ولی استفاده از آن برای ساخت قطعات الکترونیکی سوژه‌ای جدید است.
مواد سلولزی همیشه به عنوان یکی از جایگزین‌های مواد پلاستیکی و غیر زیست-سازگار در نظر گرفته می‌شدند و همین سابقه، شروعی برای ایده‌ی پرینت سه بعدی پایدار با مواد سلولزی بوده است.
پرینت سه بعدی پایدار و کاربردهای آن در اینترنت اشیاء
یکی از ویژگی‌های انقلاب صنعتی چهارم و بازیگرهای آن در این است که تعامل بیشتر و پیچیده‌تری را نسبت بازیگران انقلاب‌های صنعتی گذشته دارند. پرینت سه بعدی و اینترنت اشیاء هم از این قاعده مستثنی نیستند. پروژه‌ای که سایمون فریزر بر روی توسعه‌ی پرینت سه بعدی پایدار برای مصرف در حوزه‌ی اینترنت اشیاء انجام می‌دهد هم یکی از نمونه‌های خوب ارتباط تنگاتنگ تکنولوژی‌های مختلف انقلاب صنعتی چهارم است.

 

منبع: ۳dprinting.com