انستیتوی تحقیقات تکنولوژی لیزر فرانهافر، دو تکنولوژی را در یک پرینتر سه بعدی تلفیق کرده است. فرانهافر با تلفیق استریولیتوگرافی و پلیمریزاسیون مولتی-فوتون در یک پرینتر سه بعدی سعی در استفاده از ظرفیت‌های این دو زیرتکنولوژی پرینت سه بعدی دارد.

انستیتوی پژوهش‌های تکنولوژی لیزر فرانهافر(Fraunhofer Institute for Laser Technology ILT) در آخن آلمان مستقر است. پژوهشگران فرانهافر در حال کار بر روی پروژه‌ای هستند که «بهره‌وری بالا و جزئیات در ساخت افزایشی با تلفیق استریولیتوگرافی و پلیمریزاسیون مولتی-فوتون» یا HoPro-3D نام دارد.

ایده این است که بتوان یک پرینتر سه بعدی تولید کرد که همزمان سریع و دقیق باشد. پژوهشگران فرانهافر سعی دارند که با تلفیق استریولیتوگرافی و پلیمریزاسیون مولتی-فوتون به این هدف دست پیدا کنند.

تلفیق استریولیتوگرافی و پلیمریزاسیون مولتی-فوتون در یک پرینتر سه بعدی

طبق گفته دکتر مارتین وهنر(Martin Wehner) این پرینتر سه بعدی در طول فرآیند ساخت از یکی از این دو روش استفاده می‌کند. نرم‌افزار این دستگاه تشخیص می‌دهد که در هرلحظه از فرآیند پرینت سه بعدی استفاده از کدام روش مناسب‌تر است و متعاقب آن به پرینتر سه بعدی دستور می‌دهد که از کدام روش استفاده کند تا دقت و سرعت برآیند به بهینه‌ترین حالت برسد.

تلفیق استریولیتوگرافی و پلیمریزاسیون مولتی-فوتون ؛ چالش‌ها و کاربردها

یکی از چالش‌های تلفیق استریولیتوگرافی و پلیمریزاسیون مولتی-فوتون در این است که فرآیند انتقال بین این دو روش به نرمی صورت گیرد. همچنین باید از رزینی استفاده کرد که در هر دو روش خروجی مطلوبی را ارائه دهد.

در این پرینتر سه بعدی از LEDهای با قابلیت بالا استفاده شده است که دارای طول موج ۳۶۵ نانومتر هستند. همچنین از یک چیپ DLP با رزولوشن HD برای فرآیند استریولیتوگرافی استفاده شده است. ماژول MPP به کار رفته در این پرینتر سه بعدی از یک لیزر یک-فمتوثانیه‌ای با اسکنر و اپتیک‌های سریع استفاده می‌کند.

تلفیق استریولیتوگرافی و پلیمریزاسیون مولتی-فوتون در یک پرینتر سه بعدی

تلفیق استریولیتوگرافی و پلیمریزاسیون مولتی-فوتون در یک پرینتر سه بعدی می‌تواند کاربردهای بسیاری را برای آن رقم بزند. بسیاری از پژوهشگران باور دارند که می‌توان از پرینتر سه بعدی در تکنولوژی‌های بیومدیکال، سیستم‌های میکروفلویدیک، ساخت داربست برای پرینت سه بعدی بافت‌های زنده و حتی ساخت مدل‌های میکرومکانیکی استفاده کرد.

 

منبع: وبسایت تخصصی ALL3DP